24.08.2017

Bakt Ishavsrøye med spisskål og smørsaus

Så godt så enkel; Bakt Røye fra Sigerfjorden med kål og sitron rett fra grillen!

INGREDIENSER 4 porsjoner

Dette trenger du:
800 gr ishavsrøye – 200 gram per person
1 spisskål
4 sitroner
500 kg smør
5 dl fløte
100 gr persille
salt og pepper

Slik gjør du det:
Garnityr: kål og sitron

rens og kutt spisskålen i 4, salte og peppre godt. Brun så godt i panne og bak i ovn på 165 grader i ca 3-4min.

kutt sitroner i 2 og brun i samme panne

Sausen:

redusere fløten til halvparten, spe så i med terninger av smør til sausen tykner. Ha så i finhakket persille

Fisken:
Vaske og filitere Isahvsrøyen. Ta ut beina av filetene men behold skinnet. Fisken bakes på stekebrett med litt god olivenolje og kryddres med salt og pepper. Bakes og serveres på 165 grader i 3-4 minutter.