11.05.2016

Svinekam med asiatisk nudelsalat

Smakfull og fargerik hverdagsmiddag. Vi gir deg oppskriften på stekt svinekam med asiatisk nudelsalat. Oppskriften er beregnet på 4 pers.

Svinekam
640 gram Svinekam (porsjonert i ca 160 grams biter)
1 ss Honning
1 ss Soya saus
1 Teskje Five spice krydder
Olje til steking
Salt og pepper

Varm opp stekepannen, gni svinekammen i litt olje og krydre det med salt og pepper. Brun av kjøttet påstekepannen til den får en karamelisert skorpe og legg det i en ildfast form. Bland soyasaus, honning og fivespice krydderet sammen. Pensle dette over kjøttet. Stek kjøttet i ovnen på 200 grader i 5-6 minuter. La kjøttet hvile i 5 min etter at den har blitt tatt ut av ovnen

Nuddelsalat
1 pk Risnuddel
50 gram spisskål
50 gram rødkål
1 stk mango
½ rød chilli
1 stk vårløk
50 gram granateple
1 stk lime
3 ss hoisin saus
1 ss sesamolje
2 ss Soyasaus
1 bunt koriander
50 gram cashewnøtter ( grov hakket)

Bløtlegg nudlene i varmt vann i 10-12 min til den blir myk, skyll det i kaldt vann. Kutt spisskål, rødkål, mango, chilli og vårløk i strimler. Ha nudlene og grønnsakene i en stor bolle, smak til med hoisin, sesamolje, lime og soyasaus. Legg nuddelsalaten på tallerkenet og ha på granateple, cashewnøtter og koriander på toppen.