11.10.2016

Steamed buns - perfekt til helgekos!

Liker du crispy duck? Da liker du garantert steamed buns. De er perfekte til helgekos. Vi gir deg oppskriften.

Oppskrift

STEAMED BUNS med fivespice andebryst, sukkersaltet agurk, salat, vårløk, hoisin og sriracha saus

Du trenger:
(Oppskriften gir 50 buns)

2 ss tørrgjær
350ml vann (romtemperert)
600g hvetemel
6 ss sukker
3 ss melkepulver
1 ss salt
½ ts natrium
½ ts bakepulver
2 ½ ss baconfett (kan erstattes med smør)

Bland gjær og vann i bolle. Tilsett mel, sukker, salt, bakepulver, natron og fett, og bland på lavest mulig hastighet i 8-10 minutter. Deigen skal samles i en pen, ikke altfor klebrig ball på kroken.

Smør deigen med rapsolje (eller en nøytral olje). La den heve i 1,5 time.

Legg deigen på en ren arbeidsflate. Rull deigen til en pølseform og del den opp i 50 biter. Rull deretter hver og en av de til baller. Pensle alle med rapsolje. Legg de på et brett med bakepapir og dekk til med plast. La de hvile i 30 min.

Kjevle ut til en tynn oval form. Pensle begge sidene med smeltet smør, og brett forsiktig i to (ikke press sammen). Dekk med plast, og la etterheve i 30 minutter.

Deigen tørker lett ut, så pass på at den er dekket med plast hele tiden. For å unngå at det skal klebe seg i bunnen av damperen, kan det være lurt å legge hver bun på et lite stykke bakepapir. Sett en bambusdamper, eller en rist, i en gryte med litt kokende vann. Pass på at risten står over vannet. Legg «bunsene» i damperen eller på risten i puljer. Dekk med lokk, og la dampe i 6-7 minutter, eller til gjennomdampet.

(Du kan med fordel dampe bunsene dagen før og fryse de ned for å varme de opp i steameren dagen etter. Har du ikke steamer, er den enkel og rimelig å få tak i blant annet her)

Sukkersaltet agurk
1 stk agurk kuttet i 3mm tykke skiver
1 ss salt
1 ss sukker

Bland agurkskiver med salt og sukker. La det hvile i salt og sukkeret i 5-10 min.

Vask agurken. La den tørke på kjøkkenpapir. Smakes til med eventuelt mer salt og sukker om det trengs.

Andebryst med fivespice

Rut fettet på andebrystet. Gni inn andebrystet med 1 ss fivespice. Stek brystet med fettsiden ned i en kald panne med litt rapsolje. Skru på full varme og brunes på hver side. Stekes ferdig i ovnen ca 8-10 min 180C . La den hvile til den er lun før den skjæres i tynne skiver.

Varm opp steam bunsene. Fylles med hoisin saus, sukkersaltet agurk, andebryst, vårløk, litt salat og noen dråper sriracha saus.

Nyt og vel bekomme:)!