11.01.2017

Lysing - et sunt og smakfullt festmåltid

Visste du at sjømat er best om vinteren? Ønsker du å starte det nye året med et sunnere festmåltid?

Lysing smaker aller best på vinteren på grunn av det kalde vannet. Vi gir deg oppskrift på lysing med blåskjell ragu, spinat- og vårløksaus, samt ovnsbakt blomkål som tilbehør.

INGREDIENSER 4 porsjoner

Spinat og vårløk saus
100g smør
50g spinat
1 stk vårløk
½ sitron (bare saften)

Smelt smøret. Alt kjøres glatt i en blender mens smøret er varmt.

Ovnsbakt blomkål
1 stk blomkål hode
2 ss smeltet smør
Salt og pepper

Blomkålen rensen og deles i store båter (et hode ca. 6 til 8 biter). Blandes med smeltet smør, salt og pepper. Bakes i ovnen 200C i 10 min.

Blåskjell ragu
500g levende blåskjell
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 ss soya olje
6 stk kokte skrelte amandine poteter
3 stk små delikatesse løk
1 stk plommetomat kuttet i små terninger
1 kvast dill
½ sitron
1 dl eplejuice
1 dl vann
Salt & pepper
Sitron zest

Skrell sjalottløk og hvitløk, finhakk disse. Ha løken i en kjele med soyaolje, tilsett blåskjell og eplejuice, ha på lokk og damp til de åpner seg. Ta ut kjøttet av skjellene og legg det til side – sil kraften.

Tilsett 2 amadine poteter i kraften for å jevne ut og kok opp, kjøres med stavmikser. Tilsett resten av de kokte potetene (delt opp i biter) og skrelte små delikatesseløk som er delt i to. La det koke i 3 min.

Ha i kjøttet fra blåskjell, tomat, dill og litt fint revet sitronskall i raguen. Smakes til med salt, pepper og sitronsaft.

Del fiskefileten i like store biter. Krydre med salt og hvitpepper og stek i en stekepanne med skinnsiden nedover.  Stekes nesten ferdig på en side. Snu fisken helt til slutt. Skru av varmen og la den hvile i 20 sek.

Bon appétit:)!