08.03.2017

Ørret med curry saus, ris og sprø grønnsaker

Middagstips!

En ny hverdagsfavoritt? Denne retten inneholder deilige næringsrike grønnsaker, er god på smak og et syn for øyet, og kroppens behov for fisk ivaretas:)

INGREDIENSER 4 porsjoner

Curry saus
4 stk rød chili
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
½ bunt koriander
1 stk sitrongress
½ lime-juice og zest (skall)
4 stk kaffir lime blader
1 ss tomatpuré
½ ss korianderfrø
½ ts spisskummen
½ ts svart pepper
½ ts salt
1 ss soyasaus
1 ss soyaolje
1 ss fiskesaus
1 boks kokosmelk

Slik gjør du:
Del chilien i to, fjern frøene og del i grove biter. Løken skrelles og kuttes i tynne skiver.  Hvitløk skrelles og deles i to. Slå sitrongresset med den butte siden av kniven.

Varm opp en stekepanne med soyaolje. Tilsett løk og hvitløk, stekes blank. Tilsett chili, sitrongress, kaffir lime blader, tomatpuré, korianderfrø, spisskummen, salt, pepper og koriander. Stekes forsiktig i ca. 5min. Ta blandingen i en blender. Tilsett lime-skall, lime-juice, fiskesaus og soyasaus. Kjøres til en jevn blanding. Kok opp dette sammen med en boks kokosmelk.

Ris
2,5 dl ris
5 dl vann

Skyll risen godt i kaldt vann og la den renne av seg. Ha den i en kjele sammen med vann. Kok opp, senk varmen og la risen småkoke i 15 minutter. Flytt kjelen bort fra varmen og la risen stå i ytterligere 10 minutter.

Ørret
800g ørret filet
Salt og pepper
3 ss soyaolje
1 ss smør

Skjær ørretfileten i porsjonsstykker på ca. 200 g. Krydre med salt og pepper. Varm stekepanne med soyaolje. Legg i fiskestykkene. Senk varmen og stek fiskestykkene i 3 minutter, tilsett smør. Stekes videre 2 min. Snu dem forsiktig og trekk dem av varmen, og la den hvile i 2 min. De kan/bør ha rosa kjerne.

Sprø grønnsaker
1 stk gulrot
¼ stk sellerirot
½ agurk
1 stk vårløk
Aspargesbønner
Fersk koriander
3 ss soyaolje
1 ss sesamolje
1 ss limesaft
Sesamfrø

Skrell og kutt grønnsakene i tynne staver. Bland soyasaus, sesamolje, limesaft, sesamfrø og hakket koriander. Bland dressingen med grønnsakene .

Godt måltid:)!