20.02.2019

5 tips til planlegging av konfirmasjon

Alle vil gi sin konfirmant en superb markering og samle familie og nære til et festbord. Her kommer våre 5 tips for å lage en uforglemmelig dag.

Festbord til konfirmasjon

Ofte er spennet stort i alder blant gjestene. Maten bør passe alle, for eksempel en buffet med klassiske og moderne retter.

Albondigas tapas kjøttboller, en del av vår buffet til konfirmasjon. 15 % rabatt ved bestilling før 1. april

Vet du allerede nå at du ikke vil lage maten selv? Bestill i god tid så er du sikker på at vi har kapasitet. Antall og leveringstid kan du endre inntil to dager før konfirmasjonen.

Konfirmasjon - en festdag rundt konfirmanten

Konfirmasjon står for tur. Hvor bør du begynne? Her kommer våre råd for planlegging av den store markeringen.

1 - Start med antall

Når du har invitasjonslisten klar er det lettere å beslutte hva du vil gå for angående lokale, mat og ambisjonsnivå på dekorasjoner. Skal du lage forseggjorte invitasjoner og bordkort er det lettere å få til om selskapet består av under 20 pers, enn om du kommer opp i 50. Tips konfirmanten om å starte på ønskelisten slik at den er klar til invitasjonene blir sendt ut.

2 - Lag event på facebook

I tillegg til invitasjoner i posten kan du opprette et arrangement også på Facebook. Sjansen er stor for at alle som kommer allerede er venner av deg på FB. Her er det lett å gjøre påmelding, ønskeliste, veibeskrivelser og praktisk informasjon tilgjengelig. Bruk gjerne et fint bilde av konfirmanten som eventbilde.

3 - Ikke slit deg ut

Hvor mye tid har du? Bestem deg tidlig for hva du vil gjøre selv og hva du vil ha hjelp med. Det er ikke uvanlig å lage mat til konfirmasjon selv, men mange ønsker i etterkant at de heller var mer tilstede under dagen. En god hjelp kan være å bestille catering, og gjerne en buffet som treffer både gamle og unge, eller 3-retters selskapsmeny.

4 - Ta gode bilder

En konfirmasjon er som oftest en unik anledning til å ta bilder av en samlet familie. Om du ikke bruker fotograf så lag gjerne en fotoliste i forkant og gi noen andre oppgaven å ta bildene. Tenk gjennom det – hva ønsker du bilde av fra dagen? Dekket bord, gjester som koser seg med maten, talerne, gaveåpning og ulike oppstillinger av familie er vanlig å ønske seg.

5 - Gjør det gøy

Det er mange tradisjoner rundt konfirmasjon. Det gir deg en fin ramme å jobbe ut fra, men prøv også å finne på noe som er litt utenfor boksen i tillegg for å gjøre festen mer gøy og personlig. Små skåler med popcorn kan være et artig innslag på kakebordet. En fotostasjon hvor man tar bilde av gjestene ved ankomst kan gi flotte minner og sørge for at du har minst et festfint bilde av alle som kom.

Synes du forberedelsene er tidkrevende eller er du nervøs rundt valg av maten? Vurder gjerne å gi våre kokker ansvaret. Bestiller du konfirmasjonsbuffet innen 1. april får du 15 % rabatt hos oss – en bonus for å være ute i god tid.

Vi har over 10 års erfaring med catering til konfirmasjon i Oslo og Akershus, og guider deg frem til det beste valget for deg og din konfirmant. Ta kontakt med oss for en samtale rundt dine behov, på bestilling@gastrocatering.no eller 22 27 10 20.

Et stort lykke til med konfirmasjonen fra oss i Gastro Catering.