29.03.2019

Vår menyutvikler Øyvind Bøe Dalelv kan bli Årets Kokk!

Øyvind Bøe Dalelv - Årets Kokk - Gastro Catering - Grill meny - Oslo Akershus

Øyvinds nye grillmenyer er nå lansert på gastrocatering.no!

Gastro Catering Øyvind Bøe Dalelv årets kokk Bocuse d'or Oslo

En sniktitt på Øyvinds sommervri av Gastro Tapas, som lanseres 23. april!

Gastro Caterings menyutvikler Øyvind Bøe Dalelv kan bli Årets Kokk!

Nylig ble finalistene i Årets Kokk 2019 publisert av Bocuse d’Or Norge, og vår menyutvikler Øyvind Bøe Dalelv er med som en av 5 finalister! Det danses av glede på kjøkkenet og vi kan nesten ikke vente til finalen i Mathallen tirsdag 24. september. I mellomtiden gjenstår det mye planlegging, forberedelser og gjennomkjøringer av programmet, og testkjøkkenet vi har bygget til han blir flittig brukt frem til finaledagen.

Her kan du se Øyvinds nylanserte grillmenyer for Gastro Catering

Vårt samarbeid med Øyvind Bøe Dalelv startet for litt over et år siden. Resultatet kan du se på våre tapasmenyer, selskapsmenyer og grillmenyer. Vi må innrømme at vi kommer til å savne nåværende versjon av vår bestselgende meny Gastro Tapas, men vi gleder oss samtidig noe vanvittig til å lansere sommermenyen den 23. april.

Om Øyvind vinner Årets Kokk får han representere Norge i Bocuse d’Or!

16 serveringer av tre ulike retter på 6 timer

På seks timer skal de fem finalistene lage og servere tre ulike retter for 16 personer. Det er jo ganske heftig bare det, men i tillegg blir hver tallerken er som et lite kunstverk. Dette er elitekonkurransen over alle, og den store drømmen for finalistene er å hevde seg i selveste Bocuse d’Or.

Vinneren av Årets Kokk 2019 går videre til den europeiske finalen i Tallinn i juni 2020, hvor de 11 beste i Europa kvalifiseres videre til det prestisjetunge verdensmesterskapet, Bocuse d’Or. Finalistene har sendt blitt valgt ut blant annet på bakgrunn av tre retter de har sendt inn dokumentasjon på. En rett med norsk sei og grønnkål, en signaturrett med bløtdyr og grønnsaker, og en «ganefryd» med østers. Utover hovedråvarene som bestemmes av Bocuse d´Or skal hver rett bestå av tre garnityrer og én saus.

Her ser du hvem Øyvind Bøe Dalelv kjemper mot i Årets Kokk 2019.

Slik jobber Øyvind med våre menyer

Vi spurte Øyvind; hvordan tenker du når du utvikler menyene våre? «Jeg starter alltid med å velge hovedråvarene, og for meg er det viktig å fokusere på å utnytte råvarene som er i sesong. Fokuset ligger på bærekraft, miljø og tilbudet rundt økologiske råvarer. Forebygging av matsvinn ved bruk av hele råvaren er viktig for meg personlig, men ikke minst for miljøet. Og for at flest mulig skal kunne få glede av de gode smakene prøver jeg å gjøre menyene så allergivennlige som mulig. I tillegg til dette synes jeg det er viktig å tenke litt utenfor boksen slik at vi kan skape noe nytt som ikke andre cateringfirmaer tilbyr.»

Ordene fra Øyvind er som vårsol i ansiktet, vi nyter samarbeidet og gleder oss til fortsettelsen.

"Steingodt" samarbeid

Til slutt, Øyvind, hvordan trives du som menyutvikler hos Gastro Catering?
«Her trives jeg steingodt» Sier bodøværingen og oversetter nordnorsken til kjempegodt. «At Gastro Catering har så stort engasjement for miljøet er en av grunnene til at dette samarbeidet fungerer så bra. Det er rett og slett utrolig spennende å få jobbe sammen med dyktige kokker som har lidenskap for kvalitet. Å utvikle menyer med dem, og inspirere dem, er en fantastisk jobb.» Vi takker og heier på Øyvind i Årets Kokk, og gleder oss til nye menyer som vi lanserer den 23. april.

Følg Gastro Catering på Facebook for å få med deg lanseringer og oppdateringer om konkurransen.

Se konkurransen live den 24.09.2019 i mathallen, eller livestream her.

Menyer utviklet i samarbeid med Øyvind: