10.11.2016

Hjemmelaget béarnaisesaus

Skal far få servert biff på farsdagen? Hva med å prøve denne béarnaisesausen til. Vi gir deg oppskriften.

Béarnaisesaus
2 ss vann
1 ss finhakket sjalottløk
4 pepperkorn
2 ss estragon eddik
1 stk laurbærblad

2 eggeplommer
200g smør
Salt & pepper
Syltet estragon
Sitronsaft

Smelt smøret og sett det til siden.
Kok opp vann, eddik, pepperkorn og laurbærblad. Til det er ½ mengde med væske igjen. Sil vesken i en stål eller glassbolle.

Kok opp en kjele med vann. Viktig at kjelen passer bollen.

Legg bladreduksjonen og eggeplommene i stålbollen. Plasser bollen oppå kjelen. Pisk eggeplommene til blandingen blir tykk og luftig. Perfekt temperatur er 65°C. Ta bollen av varmen og pisk inn det klare smøret. Unngå de hvite melkestoffene. Start med noen dråper og øk mengden etter hvert. Når alt smøret er pisket inn, bland inn finhakket estragon. Smak til med salt, pepper, og litt sitronsaft.

Nyt den hjemmelagde sausen:)