07.08.2017

Kveite med bakte rotgrønnsaker og skalldyrsaus

Kveite kan serveres både som forett og hovedrett på varme sommerdager med en nydelig kremet skalldyrsaus

INGREDIENSER 4 porsjoner

Dette trenger du:
800 g kveitefilet, uten skinn og bein
2 ss  rapsolje
1 ss  smør
1 stk stor sellerirot, skrelt
½ kg gulrot, skrelt
olivenolje
salt og pepper

Skalldyrsaus
400 g reker, med skall
0,5 stk  løk
1 fedd  hvitløk
0,5 stk  sellerirot
0,5 stk  gulrot
0,25 stk  fennikel, frisk
0,5 stk  laurbærblad
2 ss  persille, frisk
0,5 dl  hvitvin, tørr
1 ss  tomatpuré
2,5 dl  melk
3 dl  kremfløte
olje
salt og hvit pepper

Slik gjør du det:

Skjær kveite i serveringsstykker, og dryss over salt og pepper.

Ha rapsolje i en stekepanne og stek kveiten gyllen i ca 2 minutter på den ene siden, og raskt på andre siden. Ha i smør mot slutten av steketiden.

Bakte rotgrønnsaker
Skrell selleriroten og gulrøttene. Kuttes i terninger på 1×1 cm terninger.
Bakes i forvarmet ovn på 175 grader i ca 5-7 minutter.

Skalldyrsaus
-Rens reker, ta vare på skallet og legg rekene til side i kjøleskapet.
-Skjær grønnsakene i grove terninger, og fres dem i rapsolje i en kasserolle.
-Tilsett rekeskall, laurbærblad og persille, og la det surre godt uten å bli brunt.
-Hell på hvitvin, la det koke opp og rør inn tomatpuré.
-Tilsett melk og kremfløte, og la det småkoke i ca. 30 minutter.
-Sil sausen og kok den inn til en tykkere konsistens ca 30 minutter.
-Kjør sausen glatt med en stavmikser eller i en blender.
-Smak til med salt og hvit pepper.
-Hold sausen forsiktig varm, og skum den opp med stavmikser rett før servering.