17.07.2017

Laks Tataki med shitake og koriander

Kjapt grillet laks med rå kjerne og østlige smaker

INGREDIENSER 4 porsjoner

Dette trenger du:
500 g laks uten skinn og bein
2 ss Sesamfrø
½ bnt Koriander
100 g shitake
Ponzu saus:
0,5 dl soyasaus
0,5 stk lime, saften av
1 ss riseddik
1 ss honning
0,5 stk rød chili, finhakket
frisk koriander, finhakket

Slik gjør du det:
Legg laksen på ildfast form. Brett kjapt rundt hele laksen med hjelp av en skibrenner
Tørk og skjær i laksen i tynne skiver. Pensle over ponzusaus og pynt med sesamfrø og koriander

Ponzusaus:
Bland ingrediensene sammen i en liten bolle, smak deg gjerne frem. Ponzusausen kan med fordel stå litt før servering, da kommer smakene bedre frem.

Rens og kutte shitakesoppen. Stekes raskt i panne med nøytral stekeolje og marineres i ponzusausen før servering.