21.09.2016

Deilig suppe til kalde høstkvelder

Når høsten kommer, er en varm suppe noe av det beste å kose seg med. Denne jordskokksuppen er nydelig på smak. Prøv da vel.

Jordskokksuppe

INGREDIENSER 4 porsjoner

300 g rensede jordskokker kuttet i store biter
100 g sellerirot renset og kuttet i store terninger
det hvite fra en purreløk
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
2 ss smør
1/2 dl hvitvin
4 dl kyllingkraft
4 dl fløte
salt og kvernet pepper
saften fra en ¼ sitron

Stek løk, purreløk og hvitløk blank i smør, Hell på vin, kraft og fløte. Tilsett jordskokker og sellerirot. Kok knollene møre. ca. 15-20 min. Kjøres i blender eller på stavmikser til en glatt konsistens. Smakes til med sitron, salt og pepper

Tilbehør

Hasselnøtt og spinat pesto
50g ristede hasselnøtter
10 g parmesan
2 ss oliven olje
20g spinat
10g estragon blader
1 ts hvitvins eddik
1stk hvitløk fedd
Strimlet skall fra 1 sitron

Alt kjøres i blender til en glatt masse. Helles i rene glass.

Smørstekte jordskokker og sopp
Kutt soppen i skiver. Jordskokker skrelles og kuttes i biter. Stekes i smør, smakes til med salt og pepper.

Fritert purreløk
Del purreløken i to. Kutt den i tynne strimler. Friteres til de blir gyldne.

Serveres med godt brød og smør!